Film – Get Him to the Greek

Most sikerült megnéznem ezt a filmet… eddig igazából annyira nem kapálóztam érte, de érdekelt.

Amit tudni érdemes róla, hogy Russell Brand a főszereplő, Jonah Hill mellett. Ilyen “buddy comedy”, manapság már ilyen műfaj is létezik.

Lényeg, hogy Aaron Green (Jonah Hill) egy kiadó cégnél (Pinnacle) dolgozik, és hát ugye szarban van a zenebirodalom, ezért összegyűlnek egy kis ötletelésre. Hozzá kell tennem, Sergio Roma (a tulaj/főnök) szerepében P. Diddy (Puff Daddy, Sean Combs – kinek hogy…) tűnik fel. Semmi épeszű ötlet nem születik, kivéve talán Aaroné, aki felveti, hogy az Infant Sorrow nevű banda és főemberük, Aldous Snow (Russell Brand) épp 10 éve lépett fel a Greek-ben, Los Angelesben. Mekkora buli lenne, ha újra fellépnének, 1-2 interjú, stb. és sokat kaszálhatnak… nem utolsó sorban pedig nagy rajongójuk.  Először ugye le van oltva, de jobb híján elvállalják és minden média nyitott a témára. 3 napja van, hogy az énekest a városba hozza.

Mindeközbe barátnőjével szakítófélben van, a frontember meg nem pont az a fajta, aki hallgat rá. Russell Brand ugyanis egy drogfüggő, szexmániás állatot alakít. Valahol a film szerintem kicsit önéletrajz szagú is, hiszen az emberke 14 éves kora után átment mindenen, amin csak lehetett… Bulímia, heroinfüggőség, alkoholizmus, és sok egyéb más. Szerencséjére 2002 óta tiszta és szervezeteken segít. Idén pedig már Katy Perry férjeként is emlegethetjük.

A stílusa viszont nálam #1, szóval szeretjük. A brit akcentusa meg még jobban #1. ^^ A haja a legjobb egyébként.

Szóval elmegy érte Aaron barátunk, egyből akar vissza indulni, hiszen másnap reggel interjú. De nem jön ez össze, ugyanis Snow még bulizni akar. Minden és mindenki a feje tetejére áll. Aaron itt hányt először, ez fontos és visszatérő motívuma a filmnek. :P Na tehát itt még csak iszogatás történik, ami azért is gond, mert az énekesnek tisztának kell maradnia. Reggel végül is valahogy elérik a gépet, megtörténik az interjú és a fellépés – természetesen el van cseszve minden. Utána L.A. helyett Las Vegasba mennek, ahol megismerhetjük az édesapját, aki elhagyta régen és szintén nagy drogos, ivós emberke. Itt sajna Aaron nem adja oda Aldousnak a heroinját, melyet még a reptéren felhelyeztek a popsijába, így elindul egy kis fenyegetés után keresni egy dílert. Eközben persze a hotelben már Aldous eléggé rendbe szedi magát ilyen téren, Aaron pedig természetes módon balhéba kerül. Ezután megjön Sergio is a hotelbe, miután az egész koncert elúszni látszik és a nagy terv az, hogy most kikészítik a társaságot és akkor már biztos, hogy eljutnak a Greek-be. Jeffrey nevű joint lesz a partner ebben, melyben kb. az összes drog fajta és még ragasztó is van. Aaron kiüti magát meg mindenki más is. A megoldás a mellékhatásra a szőrös fal simogatása. Ezután még történik millió dolog, többek közt öngyilkossági kísérlet, édeshármas, a volt asszony bejelenti, hogy a gyereknek nem  is Aldous az apja meg ami kell. A végén viszont minden helyre rázódik, a koncert hatalmas siker, Aaron kapcsolata rendbe jön… és fél évvel később Aldous bejelenti a vh1 Storyteller műsorában, hogy végre tiszta és előadja a Szőrös fal című számot.

A filmben egyébként minden híresebb média feltűnik, MTV, vh1, YouTube, The Daily Express, The One Show, Ok! Magazine, In Touch Weekly, Access Hollywood és még sokan mások.

A soundtrack nagyon jó, Russel Brand 16 számot vett fel a film miatt.

A filmben egyébként több híresség is feltűnik. Lars Ulrich a Metallica együttesből, Pharrell Williams, Pink, Christina Aguilera, Tom Felton (Draco Malfoy a Harry Potterből – és itt hallhatunk egy elég szar poént Piton professzorral kapcsolatban. :D) és még rengeten szerepelnek a filmben, legtöbben cameo szerepben tűnnek fel. Katy Perry is ilyen, ugyanis itt kezdődött a románc. :)

Igazából az elején nem igazán fogott meg a film, 2 óra szenvedésnek véltem, ám 1 óránál beindult a dolog nagyon és szétröhögtem magam. Úgyhogy megéri megnézni. Már csak azért is, mert olyan arcokat vágnak benne, meg olyan random jelenetek vannak benne, hogy fogtam a fejem.

3 thoughts on “Film – Get Him to the Greek

  1. Szia.. nagyon jó a cikk-…:DD egy valamit szeretnék nagyon kérdezni. amit még mindig nem értek. :D szóval hogy ugye van ez az Aldous Snow.. és most ez az ember tényleg egy létező személy vagy ez csak Russell Brand. Szoval, hogy csak megformálta stb, vagy létezik egy Aldous Snow is? : oo Csak mert láttam olyan videókat ahol inetrjún van Aldous Snow, aki látszólag Russell Brand. Ha tudsz kérlek segíts..:)

Leave a comment